Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

Google+ Badge

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.





Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Cerita UG- Kerajaan Perpaduang

Agenda Unity Government (UG). Apa progresnya selepas ketiadaan TGNA?Video lain:1....

Posted by DUNIACACAMARBA on Saturday, October 17, 2015

, ,

Ahad, 22 Ogos 2010

Inilah Ayat Doa yang Menjadi Kontroversi yang Dimainkan oleh UMCO di Pulau Pinang


Ayat doa yang menjadi kontroversi:


Malas hendak komen. Saya sudah menulis panjang sebelum ini.

  1. Ya Allah ! Ya Robbi! Ya Robbi! Ya Robbi. Di bulan ramadhan yang penuh dengan keberkatan aku memohon kepada mu Ya Allah agar Sultan / Raja Raja di Malaysia, PM Najib Razak , Zaid Hamidi ,puak puak , juak juak atau pembodek pembodek UMNOBN dan termasuk empunya blogger si DUNIACACAMARBA menambalkan atau melaksanakan Hukum Hudud (ISLAM) di Malaysia yg tercinta ini. Amin
    Kenapa kita tak nak sarankan agar TGNA adakan sholat hajat pada bulan Ramadhan tahun ini moga moga Allah SWT membuka hati dan hidayah agar Sultan / Raja Raja di Malaysia termasuk PM Najib Razak dan kabinetnya melaksanakan hukum hudud di Malaysia

    gravatar Comment by Tanpa Nama @ Ahad, Ogos 22, 2010 6:56:00 PG      
  2. salam,

    mudah-mudahan tanpa nama!

    gravatar Comment by Tayadih Maysia @ Ahad, Ogos 22, 2010 7:03:00 PG      
  3. Satu je nak tanya dalam Quran adakah suruh kita doakan orang kafir yang nyata musuh Allah...Larangan mendoakan ada, tapi suruh doa ni pelik lah..

    Inilah akibat kalau dah jauh tersesat....kembalilah ke pangkal jalan...Aku takut negara kita ni kena tipa bala je...Doakan kesejahteraan orang Islam tak nak. Inikan kafir pula yang dapat doa...apa punya sial ni..Aku ahli Pas juga, tapi aku rasa bab ini buat aku fikir balik, betul ke apa yang kita buat ni...

    Aku nak tanya Tuan Guru Haji Hadi, Aku nak tanya Ustaz Nasa, Aku nak Tanya Datuk Dr Haron Din..betul ke kita buat ni...atau kita dah melampaui batas...kan Allah dah berfirman hendaklah kita semua jangan melampaui batas...

    Kemana hala tuju sebenar Parti Pas yang kita sayangi ini...ke mana saudara-saudara..Apa lebihnya seorang kafir dari seorang Islam???
    Apa lebihnya LIM GUan Eng yang tak sunat daripada orang Islam yang bersunat...Apa lebihnya kulit kulop si kafir ni...Kan Allah dah kata janganlah kita mempercayai orang kafir, mereka tidak akan ikut kita, selagi kita tak mengikuti mereka...

    wahai saudara-saudara Seislam..Demi bulan Ramadhan yang mulia ni, marilah sama-sama kita bersatu hati di atas nama Islam. Kita kibarkan jalur ke Islaman dan persaudaraan dan bukan kibarkan jalur persengketaan atas hawa nafsu...

    wassalam.

    gravatar Comment by orangkampung @ Ahad, Ogos 22, 2010 10:50:00 PG      
  4. salam org kampung,

    Dari segi hukum, dalam kiriman sebelum ini ada pemimpin Pas dah jawab. Saya tidak arif soal itu. Yng pasti doa itu bukan meminta Allah mengampunkan dosa LGE atau sebagainya.

    Kita bercakap tentang nature doa itu, doa itu memohon Allah selamatkan LGE dan pimpinan PR termasuk jugalah orang Islam. Doa itu boleh juga hanya mentioned "pimpinan PR" termasuklah LGE, bezanya namanya disebut secara jelas.

    Mengapa khatib itu berdoa demikian? Saya nak tanya, antara org Islam yang mengamalkan rasuah dan terlibat dalam pelbagai maksiat (baca UMNO bukan raja atau sewaktu dengannya)dengan orang bukan Islam yang lebih telus, pemerintahannya dekat dengan Islam, yang mana anda mahu doakan?

    Katakanlah saya berdoa: "Ya Allah kau berikanlah kemenangan kepada pihak yang menyokong kebenaran, bebas rasuah..." sudah tentu doa ini termasuk pimpinan bukan Islam yang dikagumi wibawanya.

    Walaupun dia tidak bersunat, dia pernah dipenjarakan kerana mempertahankan budak melayu Islam yang menjadi mangsa rogol pemimpin Islam UMNO!

    Maafla, saya bukan obses dengan LGE, tapi jika membuat perbandingan, dia jauh lebih baik daripada UMCO yang menibai duit rakyat. tak betul, saya bantai juga!

    Semoga dia diberi hidayah! Insya-Allah

    gravatar Comment by Tayadih Maysia @ Ahad, Ogos 22, 2010 11:12:00 PG      
  5. hudud? mana prasarana utk jalankan hudud? jgnlah kita mudah sgt terikut2 dgn sesuatu yg kita sendiri tidak faham dgn jelas. sudah sempurnakah kehidupan semua hamba Allah di negara ini dari segi mental & fizikal hingga tidak ada orang yg berada dlm keadaan jahil, miskin & melarat?

    jika mereka yg jahil, miskin & melarat melakukan kesalahan kerana kelaparan atau kurang ilmu, maka hukuman hudud tidak boleh dijatuhkan disebabkan oleh keadaan mereka yg malang itu. kerajaan pula yg patut dipersalahkan kerana tidak menyempurnakan terlebih dahulu kesejahteraan rakyatnya. bukan sahaja kerajaan persekutuan sahaja yg perlu bertanggungjawab tapi juga kerajaan negeri yg tidak memberi kemudahan asas yg lengkap kepada semua rakyatnya.

    bacalah perintah2 Allah mengenai keperluan menyempurnakan kehidupan dari segi ilmu & material supaya semua merasa aman sebelum hudud Allah dijalankan. jika semua orang boleh menerima keadilan hukuman hudud itu, barulah boleh dilaksanakan. jika tidak, eloklah disandarkan kepada hukum qisas, diyat dan ta`zir diperuntukkan dalam qanun jinayah syariah yg sedia ada. cuma yg perlu ialah perlaksanaan & pemantauan yg berkesan.

    bacalah 'Hudud Pas (Sunni) berbanding hudud Allah', baca juga ' Hukuman hudud ( حدود )- hukuman yang telah ditentukan dan ditetapkan Allah S.W.T di dalam Al-Quran dan Hadis'...

    gravatar Comment by Tanpa Nama @ Ahad, Ogos 22, 2010 9:15:00 PTG      
  6. Selagi hukum Allah (hudud) tak dilaksanakan di dunia ni mana mungkin dunia akan melahirkan prmimpin serta rakyat yang adil aman dan makmur seperti yang diperkatakan olej tanpa nama 9:15. Sebagai contoh yang paling jelas dan dekat selama UMNO memerintah negara lebih 20 tahun tanpa menegakkan hukum Allah (hudud) amankah rakyat dari maksiat, persengketaan, kecuriaan, penzinaan, rasuah, penipuan, korupsi dan sebagainya. Harap anda dapat memberi komen mengikut sudut ilmu dan ketakwaan yg sewajarnya bukan hanya mengikut hawa nafsu seperti kebanyakan pimpinan dan pengikut UMNO yang ada sekarang. Wassalam...

    gravatar Comment by Tanpa Nama @ Ahad, Ogos 22, 2010 10:09:00 PTG      
Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.com







TERIMA KASIH