Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.

Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Cerita UG- Kerajaan Perpaduang

Agenda Unity Government (UG). Apa progresnya selepas ketiadaan TGNA?Video lain:1....

Posted by DUNIACACAMARBA on Saturday, October 17, 2015

,

Rabu, 17 Jun 2015

DAP Letak Semua Jawatan Lantikan di Kelantan Berkuat Kuasa 17 Jun
DAP Kelantan meletakkan semua jawatan lantikannya selaras keputusan DAP Pusat yang memutuskan Pakatan Rakyat (PR) tidak lagi wujud, kata Lee Chin Chen hari ini.

Penyelaras Perhubungan Organisasi DAP Kelantan dan Terengganu itu berkata, tiga ketua kampung yang dilantik atas kapasiti parti akan melepaskan jawatan berkuatkuasa esok.

Mereka ialah Penghulu Tanpa Mukim Dewan Undangan Negeri (DUN) Tanjung Mas, Irene Tan; Penghulu Tanpa Mukim DUN Kota Lama, David Ng Yang Seng; dan Penghulu Kampung Pulai, Tan Chee Hung.

"Penyelaras Perhubungan Organisasi DAP bagi Negeri Kelantan dan Terengganu menyokong sebulat suara keputusan Jawatankuasa Pusat DAP.

"Memandangkan kerajaan negeri Kelantan yang dinaungi PAS tidak lagi merupakan kerajaan negeri pimpinan PR, maka tindakan untuk meletak jawatan sebagai ketua kampung diambil dan akan berkuatkuasa tanpa berlengah lagi.

"Tindakan ini mustahak bagi mempertahankan maruah parti serta memberikan sokongan padu kepada Jawatankuasa Pusat DAP," katanya dalam satu kenyataan.

Lee berkata, pihaknya kesal dengan PAS yang bertegas melaksanakan Kanun Jenayah Syariah II 1993 atau hudud di Kelantan kerana ia bercanggah dengan dasar bersama PR serta Perlembagaan Persekutuan.

Katanya, usul hudud PAS tidak mengambil kira pendapat masyarakat bukan Islam dan diluluskan walaupun DAP mengemukakan tentangan dari semasa ke semasa.

"Pihak penyelaras DAP ingin mendesak agar semua wakil kerajaan PAS di Pulau Pinang mengundurkan diri segera dalam menjunjung keputusan kepimpinan baru parti itu yang memutuskan hubungan dengan kami.

"Atas prinsip mempertahankan maruah serta keputusan parti, ketiga-tiga ketua kampung lantikan DAP akan meletak jawatan pada keesokan hari dan DAP bukan lagi sebahagian daripada kerajaan negeri Kelantan pimpinan PAS," katanya.

Setiausaha Agung DAP Lim Guan Eng hari ini mengumumkan PR kini berkubur selepas Jawatankuasa Eksekutif Pusat (CEC) yang bermesyuarat malam tadi memutuskan menerima usul tanpa bahas Muktamar Tahunan PAS ke-61 memutuskan hubungan antara mereka.

"CEC menerima usul muktamar PAS untuk memutuskan hubungan dengan DAP dan secara langsung mengakibatkan PR tidak lagi wujud," katanya. – The Malaysian Insider/16 Jun, 2015.Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.comTERIMA KASIH