Klik "LIKE" Untuk Terima Kemas Kini DCM di Facebook. Klik Butang "LIKE" di Bawah

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Rakan DUNIACACAMARBA

Ikuti DUNIACACAMARBA Melalui e-mel (Masukkan Alamat e-mel)

Jadi Rakan TM

Google+ Badge

BAGASI KIRIMAN POPULAR

Iklan & Tawaran

1. Mari sertai ChurpChurp, berinteraksi bersama-sama dengan taulan sambil menjanakan pendapatan, Percuma! Lanjut sila klik di sini.

Advertlet Hutang DCM RM1710

Advertlet Hutang DCM RM1710

Sponsored Ads

Cerita UG- Kerajaan Perpaduang

Agenda Unity Government (UG). Apa progresnya selepas ketiadaan TGNA?Video lain:1....

Posted by DUNIACACAMARBA on Saturday, October 17, 2015

, ,

Sabtu, 21 Ogos 2010

Juruhebah Radio 988 Milik MCA yang Digantung Tugas Anak Shamsiah Fakeh. Patutlah...


Salah satu isu hangat minggu ini termasuklah penggantungan tugas DJ dan pengurusan Radio 988. Semalam Malaysia Kini melaporkan:
Bos dan seorang penerbit utama di stesen radio 988 milik MCA digantung perkhidmatan mereka ekoran penggantungan tugas DJ program popular dalam bahasa Cina 'Hi Malaysia' Jamaluddin Ibrahim semalam.
Tindakan mengejutkan itu diparahkan lagi dengan penggantungan tugas tiga lagi baki DJ program tersebut.

Difahamkan, ketua pegawai eksekutif, Wong Lai Ngo dan pengurus kanan program Tan Chia Yong digantung tugas serta-merta petang semalam oleh pemilik stesen radio itu, Star RFM Sdn Bhd.

Mereka digantung tugas sementara siasatan dalaman dijalankan terhadap Jamaluddin.

Jamaluddin digantung tugas selepas pengurusan stesen radio itu menerima surat dari Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMK).

Menurut surat tersebut, Jamaluddin dan program "Hi Malaysia" disyaki "mengancam keselamatan negara" dan "menjejaskan hubungan kaum"...

Hari ini The Star melaporkan bahawa Jamaluddin Ibrahim yang fasih berbahasa Mandarin, Kantonis, Inggeris, dan Melayu itu anak kepada Shamsiah Fakeh. Laporan dalam talian itu melaporkan bahawa:
Jamaluddin is no ordinary Mandarin-speaking Malay man. His parents are Malaysian freedom fighters Shamsiah Fakeh and Ibrahim Mohammed who spent almost 40 years in exile in China as they were top leaders of the Communist Party of Malaya.

Born in Beijing, Jamaluddin spent the first 32 years of his life in China. He is the youngest of three siblings who were brought up in the remote province of Hunan. His parents brought them back to Malaysia in 1994.
The 47-year-old businessman is one of the few non-Chinese who graduated from the pretigious Beijing University. Married to a Chinese woman, Jamaluddin has a daughter who was also born in China...
 Patutlah...Bolehkah anda terfikir penggantungan tugas mereka tiada unsur politik?

Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Leave a comment

Sila lontarkan pandangan anda sama ada melalui komen di blog atau di laman Facebook.

Berikanlah pandangan yang bertanggungjawab,tidak berunsur fitnah, tanpa menggunakan kata-kata lucah & kesat melampau (dilepaskan jika sesuai), dan semolek-moleknya biarlah berkaitan dengan isi artikel.

Kepada "Anynomous", sila letakkan nama pena anda. Jangan berani bersuara, tetapi takut memperkenalkan diri!

PERHATIAN:
Komen yang disiarkan di blog atau di laman Facebook tidak semestinya menggambarkan pandangan atau pendirian Duniacacamarba (DCM).

Blog ini TIDAK BERTANGGUNGJAWAB terhadap setiap pandangan atau pendapat yang diutarakan melalui laman sosial FACEBOOK atau yang terlepas siar di RUANG KOMEN blog. Komen itu adalah pandangan peribadi pemilik akaun.

Terima kasih.

BAGASI KIRIMAN TERKINI

BAGASI KIRIMAN

PERHATIAN

Tulisan dalam blog ini sebahagian besarnya ialah respons/pendapat/ulasan RINGKAS/SPONTAN saya terhadap pelbagai isu dan perkara yang berlaku di serata negara mahupun di luar negara.

Sebahagiannya pula disalin & ditampal (
semoga dengan izin) dari blog, laman sesawang atau laman berita dari dalam dan dari luar negara. Hak cipta berita, artikel & makalah adalah milik laman sesawang atau blog tersebut.

Seboleh-bolehnya, saya cuba mengelak untuk menyiarkan mana-mana makalah/petikan/gambar tanpa restu pemilik asalnya. Jika mana-mana petikan/tulisan/gambar yang disiarkan dalam blog ini kurang disenangi pemilik asalnya, maka maklumkanlah segera kepada saya (di ruangan komen bahan terbabit) agar petikan/tulisan/gambar tersebut dapat dikeluarkan dengan kadar segera.

Untuk makluman, sebarang petikan, makalah, gambar yang dipetik dari laman berita atau dari blog /laman sesawang atau dari sumber internet yang lain tidak semestinya menggambarkan/mewakili pandangan saya dalam sesuatu isu yang berkaitan.

PENAFIAN:
Semua artikel atau berita yang disiar dalam blog ini adalah untuk tujuan pendedahan dan pengetahuan am. Ketepatan maklumat artikel atau berita itu perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan atau penyebaran maklumat palsu atau fitnah.

-tayadihmaysia@yahoo.comTERIMA KASIH